Veelgestelde vragen over oefentherapie
Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over oefentherapie. Mocht er nog een vraag missen, laat ons dit gerust weten.
Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?
Nee dit is niet nodig,wanneer u zich aanmeldt zonder verwijzing van de huisarts zal eerst een screening plaatsvinden. Deze screening moet aan het licht brengen of u met uw klacht/hulpvraag bij de oefentherapeut inderdaad aan het juiste adres bent. Wanneer uw klacht/hulpvraag niet geïndiceerd is voor oefentherapie, zal de oefentherapeut u adviseren alsnog naar uw huisarts te gaan. In principe geldt de directe toegankelijkheid voor iedereen in Nederland. Voorwaarden zijn er niet aan verbonden, dus het maakt in principe niet uit wat de zorgvraag is of wat de klachten zijn. Bekijk uw polisvoorwaarden voor de vergoeding van oefentherapie door uw verzekeraar.
Hoe lang duurt een oefentherapeutisch consult?
Uw eerste afspraak duurt 45 minuten. Hierin zal de oefentherapeut een intake gesprek houden om te achterhalen waar uw klachten precies vandaan komen. Daarna volgt vaak al een (deel) onderzoek naar uw houding en kijkt de oefentherapeut hoe deze in relatie staat tot uw klachten. Indien er tijd over is krijgt u al direct een advies mee naar huis zodat u na de eerste behandeling al direct aan de slag kunt.
De volgende behandelingen hebben een tijdsduur van 30 minuten.
Moet ik ook speciale kleding aan?
Nee, dit is niet noodzakelijk. Houdt u er alleen rekening mee dat de oefentherapeut u kan vragen zich uit te kleden tot in uw ondergoed om zo uw lichaamshouding en anatomie goed te kunnen bekijken. Wanneer u dit onprettig vind of vanwege overtuigingen dit niet wilt, dan mag u uiteraard altijd gemakkelijk zittende kleding aantrekken of uw eigen kleding aanhouden.
Wat neem ik mee naar mijn eerste afspraak?
Tijdens de intake zal u gevraagd worden naar uw verwijsbrief ( als u deze van uw arts of specialist hebt gekregen kunt u deze aan de oefentherapeut overhandigen). Heeft u geen verwijzing? Dit is geen enkel probleem, de oefentherapeut voert in dit geval zelf een screening uit en beoordeelt of u met uw klachten een indicatie heeft om de oefentherapie te volgen. Bij twijfel, of is de indicatie niet aanwezig, zal de oefentherapeut u altijd terug verwijzen naar uw huisarts.
Verder mag u, uw zorgverzekeringspasje meenemen. Naar aanleiding hiervan wordt uw aanvullende verzekering bekeken en informeert de oefentherapeut u over uw aantal behandelingen die vergoed worden.
Het kan zijn dat de oefentherapeut u om uw legitimatiebewijs vraagt. Neem deze dus ook voor de zekerheid mee.
Wat moet ik doen als ik een afspraak niet kan nakomen?
Als u verhinderd bent voor een al reeds gemaakte afspraak, dan is het wenselijk wanneer u deze uiterlijk 24 uur van te voren af zegt. Niet tijdig afgezegde behandelingen kunnen in rekening gebracht worden.
Maak vandaag nog een afspraak
Maak vandaag nog een einde aan uw klachten en maak direct een afspraak met Oefentherapie Vries.
Maak vandaag nog een afspraak
Maak vandaag nog een einde aan uw klachten en maak direct een afspraak met Oefentherapie Vries.
Oefentherapie Vries is de specialist in het aanleren van gezond houding- en bewegingsgedrag. Bij Oefentherapie Vries ontvang je persoonlijke aandacht en kundige begeleiding. Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Voor Oefentherapeuten Cesar/ Mensendieck (VVOCM) en het Kwaliteitsregister Paramedici (KP)
CONTACT
Oefentherapie Vries
Molenstraat 33
9481 BB Vries
Route Google Maps
06 50 23 1303
info@oefentherapievries.nl
KVK 01171876